Emina Arnautovic pratar med oss om

TOLERANS

på Borgaregatans skola onsdagen den 5.11 kl. 18.30!

”Som vuxenindivid och som förälder är det vår uppgift att starta processen. Hur? Vi ska börja med att kartlägga vilka fördomar vi själv har. Oavsett om vi är födda i Finland eller inte, fördomar har vi alla.

Vi tror att om vi inte klär våra tankar i ord att det inte syns på oss vad vi tänker. Men där har vi fel. Det syns, tro mig. På vårt sätt att gå, le, titta eller inte titta. Jag brukar säga att det vi tänker syns också på våra öronsnibbar!

Dessa signaler vi sänder tas emot av våra barn och unga även om det inte var vår mening. Och då har vi satt igång en cirkel som sedan är svår att bryta av i skolan. Men, startar vi processen hemma kan skolan tillsammas med oss fortsätta.”

Välkommen!

Mingelcafé i matsalen 18-18.30!

Föräldraföreningen vid BGS bjuder på kaffe/te + tilltugg.

Möjlighet att stöda elevkåren och skolans unga företagare!

Anmälan senast den 3.11 till bgsforaldraforening@gmail.com!

Oktoberhälsningar från Föräldraföreningen!

Verksamhetsåret startade torsdagen den 28.8  i sedvanlig ordning med en gemensam planeringträff tillsammans med skolans ledningsgrupp.  Det är många spännande saker på gång i skolan i år (igen)!

Vid sjuornas föräldramöte onsdagen den 10.9 var styrelsemedlemmarna på plats och berättade om föreningens verksamhet. Vi önskar alla nya familjer varmt välkomna till BGS!

Så var det måndagen den 22.9 dags igen för årets version av Sjuornas Kamp. Ett stort gäng föräldrar och sjuor samlades till en kraftmätning i Kim Kurenmaas regi på Bgs gårdsplan. Det samarbetades för att få ihop poäng och byggmaterial, av vilket det tillverkades finfina katapulter. Vinnare utsågs och belönades med Brunbergskyssar. Föräldraföreningen bjöd på varm saft och korv. Ett varmt tack till alla som medverkade, och ett särskilt tack till Mathias Smeds som försåg oss med virke!

Snart är det höstlov, och strax därefter håller föreningen sitt årsmöte, då ny styrelse väljs.

Välkommen på HÖSTMÖTE torsdagen den 23.10 kl. 18 på Borgaregatans skola!

Anmälan till bgsforaldraforening@gmail.com senast tisdagen den 21.10!

I samband med detta firar vi på BGS:

Annat som är på gång:

BGS-tröjan kan beställas mot förhandsbetalning fram till höstlovet – information har delats ut i klasserna och beställningsblankett kan fås av klassföreståndarna.

Emina Arnautovic kommer och föreläser för eleverna i åk 7 & 8 under temaveckan för tolerans, onsdagen den 5 november. Föreläsning för alla föräldrar på kvällen!

Till denna kväll bjuds även föräldrar från andra skolor i Vasa in, så låt gärna budet gå! Föräldraföreningen bjuder på kaffe/te & tilltugg. Möjlighet att stöda elevkåren och skolans unga företagare!

Emina Arnautovic flyer

Lars Losvik kommer och peppar niorna inför vårens slutspurt onsdagen den 21 januari, och håller en föreläsning för alla föräldrar på kvällen! Föräldraföreningen bjuder på kaffe/te & tilltugg. Möjlighet att stöda elevkåren, skolans unga företagare och stafettkarnevalens hejarklack!

P.S. Du kom väl ihåg att betala medlemsavgiften?

10€/läsår till konto: FI44 4970 1040 0320 92 , referens: 1119

TACK!

Aktuellt!

Vi behöver nu förstärkning till vår styrelse!

Kontakta styrelsen på bgsforaldraforening@gmail.com ,via Facebook eller personligen så berättar vi mera!

DU är varmt välkommen med i Föräldraföreningens verksamhet!

Alla BGS-familjer behövs som medlemmar! Medlemsavgiften är 10€/läsår och används uteslutande till förmån för eleverna och skolans verksamhet.

Tisdagen den 21.10. kl.18 hålls föreningens årsmöte. Välkommen!

Vår verksamhet

Föräldraföreningens verksamhet läsåret 2014-2015:

• att främja samarbetet mellan hem och skola

Vi vill underlätta kontakten mellan hemmen och skolan så att det känns självklart och enkelt att ta kontakt och samarbeta i frågor som rör ungdomarnas skolgång. Vi vill uppmuntra hemmen att engagera sig och skapa fler informella kontaktytor till skolan.

Föräldraföreningen vid BGS finns även på Facebook. Gilla vår sida så får du vår aktuella information genast!

• att sätta en guldkant på elevernas skolvardag

Vi stöder skolans verksamhet med ekonomiska bidrag till kultur- och idrottsevenemang, temadagar och klubbar, Stafettkarnevalens hejarklack och löpare, rastredskap och stipendier.

• att stöda klassföräldrarna och skapa nätverk

Alla klassföräldrar inbjuds att delta i föräldraföreningens samplaneringsträffar.  Där är det fritt fram att diskutera och föra fram idéer samt få råd och tips på aktiviteter som kan ordnas med den egna klassen.

• att tillsammans med lärarkår och elever ordna gemensamma aktiviteter och föreläsningar kring olika teman

Genom att delta i aktiviteter och föreläsningar som ordnas i skolan visar vi vårt intresse för våra ungdomars skolgång och knyter kontakter som gör skolan trygg och trivsam.

Medlemsavgift och inbetalningsuppgifter

Föräldraföreningen arbetar för kontakten mellan hemmet och skolan, t.ex. genom att ordna olika evenemang som samlar elever med deras familjer och lärare.

Allas hjälp behövs för att upprätthålla föräldraföreningens verksamhet! Vi hoppas att alla elevers familjer vill vara medlemmar i föreningen! Att bli medlem i föreningen är enkelt! Betala bara medlemsavgiften, 10€, med hjälp av denna blankett.

Du får även betala en större summa, om du ytterligare vill hjälpa föreningens verksamhet. Kom ihåg att nämna referens. Annars fakturerar banken föreningen 50 c för varje betalning!

Har du synpunkter på eller önskemål och förslag till föräldraföreningens verksamhet kan du gärna ta kontakt med styrelsemedlemmarna.

MED 10 € KAN DU VARA MED OCH SKAPA

EN TRYGGARE OCH MER TRIVSAM SKOLA!

Medlemsinfo + bankgiro

Mottagarens kontonummer: FI44 4970 1040 0320 92

Mottagare: Föräldraföreningen vid Borgaregatan skola rf.

MEDLEMSAVGIFT ht 2014-vt 2015: 10€

OBS! Referensnummer: 1119 OBS!

TACK för ditt bidrag!